onsdag 11. april 2012

Bilder!

Mizzy sto å drakk av vannflaska sin, så jeg gikk bort til buret og ventet til hun var ferdig så tok jeg henne. Jeg tok henne for å kose med henne, men så bestemte jeg meg for å ta noen bilder. Jeeg tok ikke bilder av Maximuz for han var ikke våken.

Dette bildet ble litt dårlig :)




Hva syntes du om bildene?

tirsdag 10. april 2012

Første skoledag!

I dag var det første skoledag og den var ikke så gale som jeg trodde den kom til å bli. Vi gjorde egentlig ikke så mye. I første og andre time gjorde  vi bare resten av en prøve som vi ikke gjorde ferdig fredag før påskeferien. I tredje og fjerde time hjalp vi noen 3.klassinger med pc. ''Ikke noe big deal''!

søndag 8. april 2012

Oppdatering av Missy og Maximus

Jeg bestemte meg for å skifte fra Missy-Mizzy og fra Maximus-Maximuz. Jeg syntes det var litt kulere å skrive :D
Så heretter kommer jeg til å skrive Mizzy og Maximuz med en z.

Hva syntes du?

Photoshoot med Mizzy og Maximuz :)

Det ble veldig mange dårlige bilder med Maximus, men de har jeg ikke tatt med, men det kan være at det er noen litt dårlige bilder.







Kjempe søte!

hamsterpass!

Jeg har begynnt å passe hamstre. Dere kan få vite mer om dette øverst på siden i hamsterpass! Jeg har og lagt ut en annonse på finn. Dere kan få se det på torget-dyr og utstyr og så søk på hamsterpass.

lørdag 7. april 2012

hytte

Beklager for at jeg ikke har blogget på hele 4 dager. Men det er fordi jeg har hvert på hytten til min kusine. Der er det ikke nettverk eller strøm der så jeg kunne ikke akkurat. Jeg har hatt det kjempegøy ihvertfall. Vi har gått 2 lange svære turer, og på den ene turen så letet vi etter poster som det sto spørsmål på og vi klarte alle. Jeg hadde med Mizzy på hytten, heldigvisst var det ikke for kaldt for henne eller nusse, kusinen min sitt hamster, vi hadde med oss tepper da.

tirsdag 3. april 2012

Bitt

I sted så ble kusinen min bitt av Maximuz, han var nok litt sur! Han bet hun 2 ganger og han bet meg 1 gang i genseren, lillebroren min sier at han og ble betet litt. Mamma sa at han var litt agrresiv. Det var veldig skummelt! Dere kan høre litt om dette i filmen jeg tok inn.

Video!

Her er en video av Missy og Maximus!

Grønne-saker!

Før i dag så lagde jeg og kusinen min(Alida) en grønnsaksblanding. Innhold: salat, agurk, tomat og puffet ris. Mizzy og Maximuz fylte kinnposene, spesielt mizzy. Men de fikk ikke bli ferdig for det måtte spares til senere. Kusinen(Alida) min sitt hamster(Nusse) spiste ingen ting, hun fylte heller ikke kinnposene sine og det var litt rart. Jeg tok skålen med grønnsakene inn i kjøleskapet så det kunne tørke og holde seg frisk. Etterpå skal jeg ta det ut fra kjøleskapet så de kan forsyne seg en gang til.

Det er ikke bilde av Maximuz for jeg glemte å ta bilde da og jeg prøvde igjen nå men da ville han ikke ha.

Løpetid

I går hadde Missy løpetid altså 2.04.2012. Så på torsdag har hun løpetid igjen. Men da er ikke jeg her for jeg er på hytten til kusinen min:( Men mamma er hjemme så hun kan følge med. Jeg følger med på bloggen hamsterhuset det er en veldig spennende blogg og hvis du er inntressert i en hamster unge så er det rett sted. Jeg har ikke noen hamstre der ifra, men de har ikke hatt kull før uannsett, de skal få ett kull den 10. mars, så bare vent.

Er hun ikke søt! Det er litt vanskelig å se for det er så dårlig lys, men hvis du ser nøye så ser du det!

mandag 2. april 2012

Stallen

I dag har jeg og kusinen min i stallen for hun skulle se om hun ville passe en hest. Hun likte den veldig godt og nå skal hun ri den hver fredag. Hun syntes det var kjempegøy.
Vi måtte kjappe hos tilbake for vi skulle spise middag hos mormor og morfar, det var kjempegodt(spagetti).
Ikke lenge etterpå skulle familien fra kristiansand hjem. Vi kjørte hjem til de når de gikk.
Missy og maximus er hjemme i burene sine.


Litt mere fakta!

Rengjøring

Rengjøring er ikke så mye styr hos et hamster. Den trenger ikke noe bading eller børsting. Men buret må du rengjøre. Det er egentlig ikke så mye styr å rengjøre buret, her er en bruksnangsvisning for å rengjøre buret: Først ta hamsteret ut av buret, så tar du ut av hjulet, matskålen, doen og huset, så henter du en pose og heller alt sponet nedi, så må du vaske bunnen med en klut, så tørker du den, så tar du nytt spon oppi. Du må vaske doen også! Det er veldig enkelt å rengjøre huset. Du bare heller utav det som er inni, i bosset. Så vasker du det, så tar du nytt bomull eller dopapir inni.

Mat

Når du ser at hamsterens matskål er tom så må du ikke fylle opp mat i matskålen igjen med en gang for hamstret har tatt maten inn i hulen sin.

Det kommer mer senere ;)

Mer fakta fra i går!!!

Bitt

Hvis hamsteren biter så er den usikker eller redd. Du må ikke tenke at den hater deg eller noe sånt, du må ikke bli redd. Den biter for å beskytte seg mot farlige ting. Du kan gjerne gi den noe godt. Eksempel eple for det ELSKER de.

søndag 1. april 2012

Fakta!

Her er litt fakta om hamstre som jeg tar rett ut fra hodet.

Gnaging på gitteret

Hvis hamsteren din gnager på gitteret så kan dette være årsaken:
Kjedsomhet
Klør i tannkjøttet
Vil ut

Det er mangen som syntes det er veldig irriterende og det er folk som kansje er i et annet rom og ikke bryr seg. Hvis ikke de bryr seg så kan det få konsekvenser mot hamsteret, det kan få tennene opp i hjernen og da kan de dø.
Det du kan gjøre er å kjøpe en saltsten som de kan gnage på i buret, men hvis de kjeder seg så kommer de til å gjøre det likavel. Da er det lurt å ha en ball som de kan løpe fritt i på gulvet. Eller du kan kjøpe en innhegning som hamsteret kan løpe fritt i.

Graviditet

Hvis du vil at hamstrene dine skal parre seg så må hunnen ha løpetid, det betyr at hun er klar til å parre seg og virkelig har lyst. For å se om hun har løpetid er når halen står rett opp og de går i parrestilling.
Hvis du tar de sammen og du tror hun har løpetid så må du likavel følge med for det er ikke alltid hunnen vil parre seg. Du ser at hun ikke vil parre seg når hun er sammen med hannen så reiser hun seg på to bein og det betyr at det bare kommer til å ende med slossing.
Når hamstre går gravid så må de få mest mulig fred for de må ha ro når de går gravid. Hvis de ikke får være i fred så kommer det bare til å ende opp med at moren spiser ungene når de blir født. Hun spiser ungene for å være trygg og beskytte seg selv. De kan få opp til 14-16 unger.

Unger

I begynnelsen etter ungene har blitt født så har de ikke noe hår, øynene er lukket, ørene sitter tett inntil og værhårene har ikke kommet ut, og de kan ikke gjøre noe ting. Når de er noen uker gammel så kan de gjøre mye mer. Da kan de gå rundt i buret, øynene har åpnet og de har pels, du kan og se hvilket kjønn det er. Når de blir 1 mnd gammel kan du kvitte deg med dem.
Hvis du ikke kvitter deg med dem når de blir såpass gammel så vil de bare ende opp med slossing,drept og spist.

Hamstre sammen

Hvis du skal ha to hamstre sammen så må du ha de fra de er små babyer og la de bo sammen hele livet men det går ikke så bra med gullhamster og i hvertfall ikke med syrisk . Hvis du lar hamstrene være fra hverandre noen dager så vil de miste luktene og glemme de, hvis du setter de tilbake noen dager senere så vil de ikke huske hverandre. Hvis  du ikke orker alt styret så anbefaler jeg robowski for de liker best å være i lag med andre(robowski)

Forskjell på gutter og jenter

Forkjell på guttene og jentene er at guttene har en stor pung altså testikler bak med rumpen og det har ikke jentene. Guttene er og mer rolig en jentene.

Hvis du har noen spørsmål som jeg ikke har skrevet her så bare skriv på kommentar nedenfor, jeg svarer vennlig.

photoshoot!

Nå er det endelig en photoshoot! den kommen nok til å være en del bilder i den, men det er egentlig bra det.










Det var alle.
Det er egentlig flere men dette var alle som jeg fikk tid til'(gidder å ta). Det er flest bilder av Mizzy for jeg har ikke så mangen bilder av maximuz dessverre.

Hva syntes du om bildene?

Bitt!

I dag tidlig så bet maximus meg. Jeg skulle ta han inn i kusinen min sin genser men det hadde han ikke så lyst til. Det var jo ikke hans feil for han bare forsvarer seg.
I kveld eller i morgen så skal jeg ta en photoshoot og det blir gøy :)
Jeg har ikke så mye å skrive om nå for nå skal jeg ut på rulleskøyter.

Velkommen

Velkommen til min nye blogg. Jeg har hatt flere blogger, men den siste jeg hadde var hamstermissi.blogg.no. Jeg lager en blogg her for jeg vil prøve noe nytt, for jeg har alltid laget blogg på blogg.no
Maximus

Missy
Her kommer jeg til å blogge om hamstrene mine.