søndag 1. april 2012

Fakta!

Her er litt fakta om hamstre som jeg tar rett ut fra hodet.

Gnaging på gitteret

Hvis hamsteren din gnager på gitteret så kan dette være årsaken:
Kjedsomhet
Klør i tannkjøttet
Vil ut

Det er mangen som syntes det er veldig irriterende og det er folk som kansje er i et annet rom og ikke bryr seg. Hvis ikke de bryr seg så kan det få konsekvenser mot hamsteret, det kan få tennene opp i hjernen og da kan de dø.
Det du kan gjøre er å kjøpe en saltsten som de kan gnage på i buret, men hvis de kjeder seg så kommer de til å gjøre det likavel. Da er det lurt å ha en ball som de kan løpe fritt i på gulvet. Eller du kan kjøpe en innhegning som hamsteret kan løpe fritt i.

Graviditet

Hvis du vil at hamstrene dine skal parre seg så må hunnen ha løpetid, det betyr at hun er klar til å parre seg og virkelig har lyst. For å se om hun har løpetid er når halen står rett opp og de går i parrestilling.
Hvis du tar de sammen og du tror hun har løpetid så må du likavel følge med for det er ikke alltid hunnen vil parre seg. Du ser at hun ikke vil parre seg når hun er sammen med hannen så reiser hun seg på to bein og det betyr at det bare kommer til å ende med slossing.
Når hamstre går gravid så må de få mest mulig fred for de må ha ro når de går gravid. Hvis de ikke får være i fred så kommer det bare til å ende opp med at moren spiser ungene når de blir født. Hun spiser ungene for å være trygg og beskytte seg selv. De kan få opp til 14-16 unger.

Unger

I begynnelsen etter ungene har blitt født så har de ikke noe hår, øynene er lukket, ørene sitter tett inntil og værhårene har ikke kommet ut, og de kan ikke gjøre noe ting. Når de er noen uker gammel så kan de gjøre mye mer. Da kan de gå rundt i buret, øynene har åpnet og de har pels, du kan og se hvilket kjønn det er. Når de blir 1 mnd gammel kan du kvitte deg med dem.
Hvis du ikke kvitter deg med dem når de blir såpass gammel så vil de bare ende opp med slossing,drept og spist.

Hamstre sammen

Hvis du skal ha to hamstre sammen så må du ha de fra de er små babyer og la de bo sammen hele livet men det går ikke så bra med gullhamster og i hvertfall ikke med syrisk . Hvis du lar hamstrene være fra hverandre noen dager så vil de miste luktene og glemme de, hvis du setter de tilbake noen dager senere så vil de ikke huske hverandre. Hvis  du ikke orker alt styret så anbefaler jeg robowski for de liker best å være i lag med andre(robowski)

Forskjell på gutter og jenter

Forkjell på guttene og jentene er at guttene har en stor pung altså testikler bak med rumpen og det har ikke jentene. Guttene er og mer rolig en jentene.

Hvis du har noen spørsmål som jeg ikke har skrevet her så bare skriv på kommentar nedenfor, jeg svarer vennlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar